Přeskočit na obsah

Branné vycházky do přírody

       Letos v září jsme si mohli dlouho užívat  sluníčka a teplého počasí. Rozhodli jsme se jej využít i k pobytu v přírodě a s tím spojenými pohybovými aktivitami. Malé děti z Berušek ještě daleko nedojdou, protože některé docela nedávno jezdily v kočárku. Proto využily k pohybu školní zahradu. Zkusily si překračovat nízko natažené lano, některým se už podařilo jej přeskočit. Házely barevnými drátěnkami na kmen velké břízy, což je velmi bavilo. Stále si procvičují zdolávání průlezky, výstup na pirátskou loď i sjezd z klouzačky.

       Třída Rybiček se ve středu 20.září  vypravila přes Posklu až do Kašpírek. Tady si procvičovaly přechod kladiny, zacvičily si a prováděly různá dechová cvičení. S výhledem na potok to bylo zajímavější než ve třídě. Protože ušlapat takovou cestu není jen tak, po občerstvení svačinkami z batůžků se za odměnu zpátky na Hutisko svezly autobusem.

       Další den, ve čtvrtek 21.září, se vydali  na velký výšlap předškoláci ze třídy Žabiček. Samozřejmě také s batůžky a svačinami, což každé cestě dodá její důležitost. Vystoupali až ke kříži na Závrší, kde je krásný výhled. Ukázali si, kterým směrem je Rožnov, Bečvy, Karlovice a Zákopčí. V lesíku hledali a poznávali houby, stromy a rozšiřovali své znalosti o přírodě. Na zpáteční cestě měli celé Hutisko jako dlani, poznali školu a někteří i své domy. Všem třídám se branné vycházky moc vydařily.