Přeskočit na obsah

Podzimní LONDÝN

21. až 25. se žáci naší školy společně se žáky školy ve Velkých Karlovicích zúčastnili zájezdu autobusem do Velké Británie, kde jsme strávili na zážitky velmi bohaté tři dny.

První den jsme se z okraje Londýna, kde nás vysadil autobus přemístili lodí po řece Temži do centra města, kde jsme se vydali kolem Houses of Parliament s hodinami Big Ben, Westminster Abbey přes most k London Eye, což je vyhlídkové kolo, odkud jsme měli asi půl hodiny možnost objevovat tyto a mnohé další pamětihodnosti a dominanty Londýna, než se kabinka s kolem otočila na původní místo. Následně jsme se pěšky přesunuli přes Trafalgarské náměstí na náměstí Leicester, kde si děti mohly koupit suvenýry. Večer jsme se setkali s hostitelskými rodinami, které nám poskytly přístřeší a stravu.

Druhý den nás čekal výlet do městečka Salisbury, kde se nachází obrovská katedrála, v níž se nachází originál listiny Magna Carta. Odtud nás naši řidiči odvezli do Stonehenge, kde jsme se pokochali pohledem na celosvětově známý kruh postavený z obrovských kamenů.

Ráno třetí den nás autobus dopravil do Greenwich, což je místo, které zdejší nultý poledník rozděluje na východní a západní polokouli. Z Greenwich jsme sešli do National Maritime Museum, kde se nachází expozice britského námořnictví. Posledním milníkem v našem putování po hlavním městě Velké Británie byl londýnský Tower, což je starý hrad v srdci Londýna, kde jsou k vidění korunovační klenoty a kde je možné spatřit proslulé Beefeatery, strážce pevnosti.

Výlet do Londýna se nám tak velmi vydařil. Díky skvělé partě a nádhernému počasí jsme si vychutnali nejznámější londýnské památky a celkově žáci prožili nádherných pět dnů, na které budou ještě dlouho, dlouho vzpomínat.