Přeskočit na obsah

Jsme zpátky ve školce

       Jako každý rok ožívá v září s celou školou i naše školka. Starší děti se už těšily na kamarády a společně prožité aktivity. U nejmenších Berušek to bylo trochu jiné, převládaly slzičky a obavy z odloučení od rodičů. Ale i tyto děti si pomaličku zvykají a začínají se tu cítit v bezpečí, i když u některých to bude ještě nějaký čas trvat.

      Po prázdninách  nás čekalo velmi příjemné překvapení v podobě nově zařízené zahrady na místě, kde si se školkou chodívali hrát rodiče a dokonce i prarodiče našich dětí. Tenkrát měla ale jinou podobu, kterou ochotně pomáhali vybudovat zase jejich rodiče. Mimochodem, vzpomínáte si na kolotoč, na domeček pod velkým stromem, na lískové keře, které se podle potřeby a fantazie změnily na rakety, obchody nebo byty a na velkou kládu, které pan Lepařík připevnil volant a rázem se z ní stal autobus? Na to se snad nedá zapomenout….

       To jsme ale trošku odbočili. Časy se mění a dnešní zahrada má moderní podobu. Pro nás to znamená, že jedna třída, pro kterou dosud zahrada nezbývala, se bude mít kam uchýlit i při velmi teplém počasí nebo bude mít kde bobovat a hrát si ve sněhu a nemusí chodit nikam daleko. Na procházky do přírody i po naší obci budeme samozřejmě chodit stále rádi. Na novou zahradu se  moc těšíme!