Přeskočit na obsah

Spolupráce 1. a 9. třídy

Tak jako každý rok, i letos probíhá spolupráce první a deváté třídy. Na každého prvňáčka čeká ráno v aule školy „jeho deváťák“, který mu pomůže s orientací ve škole, zamčením skříňky, doprovodem do třídy a navštíví ho třeba o velké přestávce. V prvních dvou týdnech také určitě noví žáčci ocenili pomoc velkých kamarádů ve školní jídelně. A jak vidí spolupráci s prvňáčky naši deváťáci?

Spolupráce mezi mnou a mou malou prvňačkou Vendulkou je velmi výborná a skvělá. Každé ráno na prvňáky čekáme v hale školy a dovedeme je k jejich skříňkám, kde se převléknou. Poté s nimi jdeme do třídy a tam jim pomůžeme s přípravou na hodinu. O velké přestávce se s nimi znovu vidíme a povídáme si, co dnes dělali. Prvních pár dní jsme je vodili na oběd, ale teď už to zvládají sami. Podle mého názoru je spolupráce s prvňáčky velmi důležitá pro jejich budoucí působení na základní škole.

          Barbora Adamcová

S nástupem do deváté třídy jsme dostali novou povinnost, a to starat se o prvňáčky. Měli jsme za úkol je vodit na oběd, do třídy a celkově je připravit na to, co je bude ve škole čekat. Můj prvňáček se jmenuje Lukáš. Ze začátku se dost styděl, ale postupně jsme se skamarádili a teď je z nás bezva dvojka, teda vlastně trojka, protože se o něj starám se svým spolužákem. Takže teď se pořád bavíme a společně si hrajeme o přestávkách. Myslím si, že tato spolupráce je přínosná pro prvňáčky i pro nás velké deváťáky.

    Viktor Minarčík

Letos jako každý rok jsme se my deváťáci zhostili péče o malé prvňáčky. Všichni jsme byli tak trochu nervózní, ale zvládli jsme to a brzy jsme se spřátelili. První týden jsme chodili společně na obědy a během celého měsíce září jsme jim pomáhali, byli oporou a kamarády. Naši malí prvňáčci z Hutiska jsou prostě jedničky. Jako deváťáci se těšíme na další spolupráci s nimi. Poběžíme s nimi branný závod, budeme s nimi zpívat na akcích a společně budeme zažívat plno zážitků.

      Jana Slováková

Můj prvňáček Kryštůfek je velmi šikovný a učenlivý. Za první dva týdny ve škole se už naučil spoustu věcí. Je kamarádský a rád si hraje se spolužáky. Věřím, že ho škola baví. Ptám se ho, jak se má, co dělal včera, a jak se těší do školy. Vždy mi řekne, že se do školy těší na učení, na paní učitelku a na kamarády, se kterými si hraje o přestávce na koberci.

        Veronika Stejskalová