Přeskočit na obsah

Vánoční přípravy a pečení cukroví

       Jako každý prosinec čekala děti i paní učitelky spousta práce. Museli jsme vyzdobit třídy, nastrojit vánoční stromečky, připravit přáníčka pro rodiče a také si vyzkoušet pečení cukroví. Třída Žabiček pekla s paní učitelkou Lucií Hatlapatkovou linecké cukroví, Rybičky s paní učitelkou Anetou Ondryášovou zase perníčky, které si samy děti nazdobily.

Ani malé Berušky nezahálely a upekly si s paní učitelkou Taťánou Kolářovou také linecké cukroví. Bez pomoci paní kuchařky Miluše Bolckové by to samozřejmě nešlo. Všechny děti bez rozdílu bavilo nejvíc vykrajování tvarů z těsta. U Berušek byly například hitem letošní sezony tvary bagrů a váleček na těsto se stal v jejich fantazii parním válcem. Vlastnoručně vyrobené cukroví dětem také lépe chutnalo.

       Děti nezapomněly ani na zvířátka v lese. Každá třída si už na podzim vyhlédla v lese stromeček, který vyzdobila dobrotami vhodnými pro obyvatele lesa jako jablíčka, mrkev, řepa nebo zrníčka pro ptáčky. Zvířátka si totiž také ráda pochutnají, na Vánoce i během celé dlouhé zimy.

Foto v galerii MŠ