Přeskočit na obsah

Poslední dny na druhém stupni

6. třída na výletě

V úterý 1. června naplánovala paní učitelka Mgr. Jana Škrabalová s osmáky prohlídku do jaderné elektrárny Temelín. Zážitek to byl zajímavý, i když exkurze proběhla pouze virtuálně. Vysílalo se přímo ze studia elektrárny a průvodci všem zprostředkovali spoustu videí a vysvětlili princip jaderného štěpení a celý chod elektrárny. Žáci si i trošku zasoutěžili s dalšími dvěma školami, když odpovídali na otázky. Nejrychlejší ze třídy – Honza – dokonce získal věcnou cenu, kterou nám do školy poslali.

Tak jak si užívaly výlety děti z prvního stupně, stejně tak příjemně strávili své výlety také žáci druhého stupně. Děti ze 7. třídy uskutečnily dlouhý pochod z Rožnova pod Radhoštěm až na Díly. Během náročného výstupu zažily děti spoustu legrace a příjemný čas strávený jako třída. Také osmáci nelenili a vydali se na Soláň. Deváťáci strávili poslední chvíle s našimi nejmenšími prvňáčky v Tarzanii.

Nejvíce adrenalinu a vzrušení zažili žáci 6. třídy, kteří se se svou novou třídní učitelkou Ing. Bc. Beátou Kotulkovou vydali na výlet do Ostravy, kde navštívili HopJump Ostrava – trampolínový svět a Velký Svět Techniky. Šesťáci si první zablbli na trampolínách, kde doslova propotili veškeré oblečení, které na sobě měli. Poté se všichni posilnili výborným obědem v nákupním středisku Forum Nová Karolina, kde měli tu čest potkat slavného zpěváka Jaroslava Nohavicu. Poté následovala vzdělávací část výletu, která proběhla ve Velkém Světě Techniky, kde mohli žáci zjistit vše od fungování vesmíru, od síly svého hlasu, až po možnost vyzkoušet si roli moderátora zpravodajství. Výlet byl zakončen předáním diplomů a úžasnou náladou.