Přeskočit na obsah

Nezapomenutelný konec školního roku ve 4. třídě

V pondělí 31. května navštívili žáci 4. třídy dopravní hřiště ve Valašském Meziříčí. Výuka byla rozdělena do dvou částí. V první – teoretické – si žáci připomněli pravidla pro chodce a cyklisty, dopravní značky a situace na křižovatkách. Poté následovala praktická část – jízda na kole. Žáci museli dávat pozor na značky, správné ukazování při odbočování a na další dopravní situace. Všichni si dopravní dopoledne užili a pokud epidemiologická situace umožní, tak příští školní rok budou mít žáci možnost absolvovat další výcvikové hodiny a získat průkaz cyklisty.

V úterý 24. června se žáci vydali na procházku směr Jízdárna na Prostřední Bečvě. Dvě žákyně jezdí závodně, a tak všichni využili lákavou nabídku. Holky vše zařídily a všichni se těšili na jejich koně. Na začátku si čtvrťáci vyzkoušeli práci, která je kolem koní potřebná, seznámili se s koníky a za odměnu se mohli svézt. Na závěr všem ukázala Rozárka a Verčou, jak na svých koních jezdí. Všichni je odměnili potleskem a popřáli jim, ať je práce a závodění baví i nadále.

Čtyři roky utekly a je čas loučení. Závěr čtyřleté spolupráce zakončila třídní učitelka Mgr. Petra Venclová s dětmi a rodiči opékáním na Zákopčí. Bylo připraveno opékání a dobroty s občerstvením. Nechyběly ani sportovní aktivity a malé hudební překvapení. Počasí vyšlo a společné opékání si všichni užili.