Přeskočit na obsah

PLANETÁRIUM

Ke Dni Země naši školu navštívilo mobilní Planetárium z Brna. Planetárium má široký výběr vzdělávacích programů pro všechny věkové skupiny dětí od mateřské školy až po dospělé jedince.

Děti z MŠ z oddělení Rybiček a Žabiček byly provázeny Červenou KARKULKOU v příběhu o ročním období, souhvězdí, Polárce, sluneční soustavě.

0.–1. třídu provázel tučňák a lední medvěd příběhem Polaris, o planetách Země, Marsu a Saturnu (zkoumání prstence), o střídání dne a noci na Zemi.

2.– 3. Astronomie pro děti. Příběh je pohádkovým cestováním Sluneční soustavou kouzelným raketoplánem. Děti provázel trpaslík Zvídálek a Vševěd.

4. třída – Astronomie 10 kroků k nebi. Tento program vypráví o umístění hvězd na obloze, o struktuře souhvězdí, Sluneční soustavě, zvěrokruhu.

5.- 6. třída – Ze Země do vesmíru. Seznámení se Sluncem a jednotlivými planetami Sluneční soustavy, měsíci a planetkami, pásy asteroidů a komet.

7. třída – Slunce naše živá hvězda. Slunce je 500 masivnější než všechny planety Sluneční soustavy dohromady. Program o vzniku Slunce, o procesech závislými na Slunci jako je polární záře, fotosyntéza.

8.-9. třída – Rosseta. Film o revoluční misi sondy Rosseta. Jedná se o desetiletou výpravu meziplanetární sondy Rosseta, co se snaží prozkoumat kometu a přistávací pouzdro Philae.

Programy byly vybírány především k rozšíření znalostí a vědomostí v oblasti Vesmíru a souvisí s učivem v daných ročnících.