Přeskočit na obsah

Deváťáci v Praze

Dne 23. až 25. října se žáci deváté třídy zúčastnili exkurze do Prahy. První den po příjezdu je čekala návštěva Václavského náměstí s následnou trasou kolem Stavovského divadla, Staroměstského náměstí až k muzeu Karlova mostu, jejíž součástí byla komentovaná projížďka na lodi po Vltavě. Po této krásné projížďce žáky čekala procházka kolem Národního divadla a přes Václavské náměstí zpátky na hotel. Nechyběla ani večerní procházka po Vinohradech.

Druhý den se nesl v duchu památkového maratonu. Stihli jsme opravu velké množství památek, které stály opravdu za podívanou. Hned ráno jsme se přesunuli k Prašné bráně è na Staroměstské náměstí è Orloj è Karlův most è Malostranské náměstí è Pražský hrad è Letná è Národní technické muzeum è Vyšehrad. Po této náročné celodenní výpravě jsme se k večeru vrátili na hotelový pokoj.

Třetí den čekal žáky dlouho očekávaný rozchod na Václavském náměstí. Někteří si vybrali nákupy v místním obchodě Primark, jiní naopak využili čas k prohlídce některých památek. Na závěr jsme navštívili Národní muzeum, které nám doslova vzalo dech. Odpoledne nastoupili žáci do vlaku směr Valašské Meziříčí a vydali se na zpáteční cestu. Výlet se vydařil a všichni, zejména tedy deváťáci, si do budoucna odnášejí krásné vzpomínky na základní školu a jejich výlet do Prahy.

Rádi bychom poděkovali panu učiteli Mgr. Petru Urdovi, za bezkonkurenční a vyčerpávající výklad o Praze.