Přeskočit na obsah

Spolupráce 1. a 9. třídy

Tak jako každý rok, i letos probíhá spolupráce první a deváté třídy. Na každého prvňáčka čeká ráno v aule školy „jeho deváťák“, který mu pomůže s orientací ve škole, zamčením skříňky, doprovodem do třídy a navštíví ho třeba o velké přestávce. V prvních dvou týdnech také určitě noví žáčci ocenili pomoc velkých kamarádů ve školní jídelně. A jak vidí spolupráci s prvňáčky naši deváťáci?

Hned ve čtvrtek 1. září jsme převzali naše prvňáčky. Všichni jsme byli hrozně nervózní, ale nakonec jsme vše zvládli a bylo to super. Prvních pár dní jsme s nimi chodili na oběd, každé ráno je čekáme v hale a odvádíme do třídy. Prvňáčci jsou moc šikovní a zatím všechno zvládají skvěle.

Kristýna Liďáková

Spolupráce mezi deváťákem a prvňáčkem probíhá velmi dobře. Prvňáčci jsou milí a šikovní. Každé ráno na ně čekáme v hale školy a dovedeme je až na své místo do třídy. Prvních pár dní jsme je vodili i na oběd, ale teď už vše zvládají sami. Jako deváťáci se těšíme na další spolupráci s nimi. Poběžíme s nimi branný závod, budeme s nimi zpívat na akcích a společně budeme zažívat plno zážitků.

Lukáš Maléř

Můj prvňáček se jmenuje Alešek. Je moc hodný, milý a dokonce si se mnou pěkně povídá, i když je prý stydlivý. Ptám se ho jak se má, co dělal včera, a jak se těší do školy. Vždy mi řekne, že se do školy těší na učení, na paní učitelku a na kamarády, se kterými si hraje o přestávce na koberci. Mám ho moc rád.

Ondřej Fárek

Myslím, že tzv. patronát prvňáčků je dobrá věc. Prvňáčci se lépe seznámí se školním kolektivem a mají vždy někoho, kdo jim pomůže a poradí. Na druhou stranu máme my deváťáci zajištěnou náplň přestávky a nesedíme jenom na mobilu.

Jan Michut

S prvňáčky jsme se seznámili 1. září, kdy jsme se jim představili a dali jim dárek. Můj prvňáček se jmenuje Vojta. Každé ráno na něj čekám v hale školy, abych ho doprovodil do třídy. O velké přestávce si s ním jdu povídat. Na začátku jsme prvňáčky vodili i na oběd, teď už vše zvládnou sami.

Vojtěch Marek

Moje prvňačka se jmenuje Editka. Vybrala jsem si ji, protože je to moje sestřenice. Baví mě za ní chodit o přestávkách, protože si s ní povídám, jak se jí líbí ve škole. Myslím si, že se ji ve škole líbí, a že ji škola baví.

Vanessa Třetinová

Moje prvňačka se jmenuje Maruška. Je fajn se starat o svého prvňáčka a ráda se dívám na začínajícího školáka, jak každý den pochoduje do školy. Každé ráno na ni čekám, a potom ji odvedu do šatny a do třídy, kde se rozloučíme. Předtím jsme je vodili i na oběd, ale teď už jsou šikovní a vše zvládají sami. Maruška je trochu stydlivá a ze začátku se mnou moc nemluvila. Teď už je to lepší a myslím si, že se jí bude ve škole líbit.

Klára Děcká