Přeskočit na obsah

8. třída na Vakuovce

V druhém pololetí tohoto školního roku měli žáci 8. třídy možnost, díky projektu Implementace Krajského akčního plánu rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje II, navštívit již podruhé Střední škola informatiky, elektrotechniky a řemesel. Žáci byli seznámeni s prostorami školy, jejím zaměřením, možností studia a následného uplatnění v praxi. Žáci se rozdělili na skupinu chlapců a dívek.

Dívky odešly s paní učitelkou a v učebnách praktického výcviku kadeřnic si vyzkoušely tvoření účesů. Další činností, kterou si prakticky mohly vyzkoušet bylo dárkové balení a aranžování různých předmětů. Chlapci zůstali v budově praktického výcviku. Někteří se věnovali elektronice. Pomocí pájky vytvořili plošný spoj, jehož součástí byly malé diody, které se po správně provedené práci, po zapnutí spínače, rozsvítily.

Druhá část chlapců dopoledne trávila u obráběcích strojů a nářadí. Pilovali, brousili, vrtali a nakonec leštili hliníkovou hrací kostku, která se na konci jejich snažení přeměnila ve přívěšek na klíče. Celé dopoledne se neslo v příjemném pracovním duchu, všichni byli obohaceni o novou zkušenost

Foto v galerii ZŠ