Přeskočit na obsah

Poznej a chraň – 2. místo v krajském kole

Dne 22. 4.  jsme se s Magdou Látalovou a Tomášem Látalem ze 4. třídy vypravili do Zlína, kde se konalo krajské kolo přírodovědné soutěže ,,Poznej a chraň“. Letošní téma bylo Les a soutěžilo se v Krajské knihovně Františka Bartoše. Náš tým postoupil z okresního kola, které se konalo 31. 3. ve středisku Alcedo na Vsetíně, a i tam se náš tým umístil na 2. místě. Původně měl být tým tříčlenný, ale spolužačka bohužel onemocněla.

Děti se v kraji umístily na báječném 2. místě! Slovy sourozenců: „Bylo to zajímavé a po soutěži byla prohlídka krajské knihovny. Nejtěžší byla poznávačka rostlin a živočichů. Byla tam také poznávačka sluchová, čichová, chuťová i hmatová. Soutěžilo 13 týmů a za 2. místo jsme dostali malý habr, zápisníky a knihy.“

Příště se budeme těšit na další soutěžní klání a doufám, že k sourozencům přibude třetí člen, protože „víc hlav, víc ví“, a hlavně také proto, že toto je týmová soutěž a spolupráci je třeba rozvíjet. Děkujeme rodičům, že svým dětem předávají znalosti a motivují je k zájmu o přírodu.

Foto v galerii ZŠ