Přeskočit na obsah

Lyžařský výcvik

Po vánočních prázdninách se děti plné zážitků vrátily do školky. Sotva jsme odstrojili stromečky a uklidili vánoční výzdobu, čekal předškoláky v týdnu od 10. do 15. ledna  lyžařský výcvik, na který se už dlouho všichni těšili. Jezdili jsme opět do Velkých Karlovic na sjezdovku u hotelu Horal. Kurzu se zúčastnilo 20 dětí převážně ze třídy Žabiček a částečně ze třídy Rybiček. 

V pondělí začínaly všechny děti s výukou na jezdícím pásu. Začátky jsou vždy těžké a u některých se první den neobešel bez slziček. Děti byly ale moc šikovné, statečně bojovaly a postupně byly každý den přeřazovány na větší sjezdovku. V pátek už jezdila na vleku většina z nich. Velkou zásluhu na tomto pokroku měl profesionální a trpělivý přístup všech instruktorů, kteří dětem rozumí a dokázali si je získat.

Poslední den proběhlo slavnostní zakončení, kdy měly všechny děti příležitost předvést svým blízkým, jaké udělaly v lyžování pokroky. Jako každý rok se na tu slávu přijeli podívat rodiče i ostatní rodinní příslušníci. Děti samozřejmě obdržely za odměnu diplomy a medaile. Jsme rádi, že se letošní lyžařský výcvik mohl v této složité době konat, protože loňští předškoláci toto štěstí neměli.