Přeskočit na obsah

Veselé Vánoce přejí Benži a Elsa

      

Těšili jsme se na divadelní představení, ale protože k nám do školky mohou pouze očkované návštěvy, bylo předvánoční divadlo zrušeno. Naši staří kamarádi – manželé Dujkovi z Karolinky a jejich asistenční pejskové nás ale opět nezklamali. V úterý 21.prosince nás navštívili v plné vánoční parádě labradorští retrívři – fenka Elsa, která právě očekává svá první štěňátka a její tatínek Benži, který se tím pádem brzy stane psím dědečkem. Nejdříve se při oblíbené hudbě pejsci ozdobení vánočními obojky seznámili se všemi dětmi a pozdravili je. Po velkém hlazení si museli chvíli odpočinout a paní Dujková dětem vyprávěla o jejich zajímavé činnosti.

Potom děti motivovala pohádkou Ledové království a do děje některé i zapojila, takže se z nich stali pohádkoví hrdinové s vánočními rekvizitami. Během závěrečného průvodu všech dětí si mohli zájemci vyzkoušet vodit  pejsky na vodítku. Dále dětem předvedli své dovednosti a ty se nestačily divit, jak pejskové umějí poslouchat. Každá třída na oplátku návštěvě zazpívala vánoční koledu. Následovala závěrečná zábavná psí masáž, při které jsme si užili spoustu legrace. Pejsci totiž hledali na zádech ležících dětí psí piškoty, které tam paní Dujková přichystala.

Setkání s pejsky bylo velmi milým rozloučením před vánočními prázdninami. Nebývá než popřát mamince Else zdravá štěňátka a všem okolo nás krásné Vánoce s lidmi, které máme rádi a prožití nadcházejícího roku  ve zdraví a pohodě.

Foto v galerii MŠ