Přeskočit na obsah

Zahájení nového školního roku

Začátek nového školního roku se nesl ve znamení velkých změn. Díky přístavbě má naše mateřská škola o jednu třídu víc. Máme tedy celkem tři třídy, které jsou rozlišeny jednak barevně a pro lepší přehled jsou pojmenovány po zvířátkách. Červeno-žlutá jsou Berušky, modro-žlutá Rybičky a zeleno-žlutá Žabičky. Všechny třídy jsou vybaveny novým nábytkem a moderně zařízeny. Protože opravdové berušky rády létají nahoru ke sluníčku, nachází se nová třída nahoře v 1.poschodí a navštěvují ji ty nejmladší děti. Máme dokonce svoji písničku o berušce, kterou si děti velmi rychle oblíbily a rády s ní začínají nový den. Dvě původní třídy zůstaly v přízemí. Rybičky navštěvují letos trochu starší děti a část předškoláků, do Žabiček chodí pouze předškoláci.

Předškoláci jako každý rok zahájili hned ve středu 8.září kurz předplavecké výchovy na krytém bazéně v Rožnově. Protože jsou ze třídy Žabiček a Rybiček, určitě jim pobyt ve vodě nebude dělat žádné potíže. Naopak, většina dětí se na bazén těší.

Změny proběhly také v personální oblasti. Máme nové paní učitelky i provozní zaměstnance. Doufáme, že z nás bude dobrý kolektiv a ve školce vytvoříme takové prostředí, aby se tu všichni cítili dobře.