Přeskočit na obsah

Červen v 1. třídě

Díky celoroční pandemické situaci přišli prvňáčci o spoustu tradičně pořádaných akcí během školního roku. Byli ochuzeni o besídky, karneval, návštěvu divadla a mnoho dalšího. A tak se třídní učitelka Mgr. Lucie Miklová rozhodla, že by jim to alespoň částečně v červnu vynahradila. Hned v úterý 1. června jim deváťáci připravili hry a soutěže na zahradě školy. Prvňáčci si dopoledne náramně užili. V pátek 4. června pozvala celou třídu paní Fajkusová na tradiční pasování na čtenáře do Karasovy obecní knihovny.

18. června za krásného slunného počasí čekal prvňáčky první společný školní výlet. Vydali se do letního parku na Bílou, kde děti čekal program plný zábavy, sportu, objevování na téma: „Zpátky do pravěku.“ Hned další týden 25. června se spolu s žáky 9. třídy vydali do Trojanovic do lanového parku Tarzanie. Ranní zatažená obloha je neodradila. Ale s příjezdem do lanového parku se spustil déšť, který ani na chvíli neustal. Kvůli bezpečnosti prvňáčci lanové překážky nezdolávali. Našlo se ale osm odvážných deváťáků, kteří se nenechali odradit počasím a odhodlali se zdolat zelenou trasu.

Poslední výlet nastal před koncem školního roku, kdy se vydali na turistickou procházku. Zvládli okruh od školy přes Posklu do Vigantic a přes Dvořiska zpět do školy. Během túry děti hledaly fáborky s indiciemi, které je dovedly k ukrytému pokladu.