Přeskočit na obsah

Únor v první třídě

I v době „covidové“ jsme si s dětmi první třídy užili v měsíci únoru dvě vydařené akce. Uspořádali jsme si karneval, který jsme zahájili dopoledními hrátkami a soutěžemi ve třídě a karnevalové rejdění dále pokračovalo ve školní družině. Masky byly velmi vydařené. Ve třídě se nám sešlo několik Spidermanů, pirátů také originální Želva Ninja, několik princezen z Ledového království , jednorožec, gepard nebo beruška či motýlek.

Druhou akcí byla recitační soutěž. Děti dostaly za úkol naučit se během měsíce února báseň, kterou si sami vyberou.  26. února se každý představil se svou básní ve školní knihovně. Porotou jsem byla já, třídní učitelka, a sami žáci. Všichni se výborně připravili na recitaci zvolených básní, ale vyhrát mohl jen jeden.

Vítězem se stal skvěle připravený Jiřík Mikel s básní Bleší cirkus od Miloše Kratochvíla. Jirka měl k recitaci připraven kostým, rekvizity a hlavně povznesl mluvené slovo na umělecký přednes a o to v této soutěži šlo. Druhé místo si zasloužila Anežka Vaňková s veršovanou pohádkou od Františka Hrubína, Perníková chaloupka. Třetí místo udělili svým hlasováním sami žáci Anetce Smočkové za báseň Štěstí. Všichni žáci si zasloužili velkou pochvalu, jedničku s hvězdičkou a uznání.