Přeskočit na obsah

Říjnové besedy na 2. stupni

Ve čtvrtek 8. října proběhla v 7. třídě beseda s metodikem prevence Mgr. Petrem Halamou na téma „Táhneme za jeden provaz“. Beseda trvala dvě hodiny a byla plná aktivit podporujících společnou práci třídy, vzájemnou komunikaci a uvědomění si důležitosti každého jedince ve třídě.

Téhož dne proběhla s panem Mgr. Petrem Halamou beseda i pro žáky 8. třídy na téma „Jak se učit“. Lektor žákům ukázal, jak je možné pohlížet na učení z různých perspektiv a pohledů. Tyto pohledy žákům ukázaly, jak se mohou motivovat v různých etapách svého studia, aby byli se svou budoucí prací i se svým životem v budoucnosti spokojeni. Dozvěděli se mnoho informací jak zefektivnit své metody učení.

V pátek 9. října se uskutečnily dvě besedy, zvlášť pro dívky a zvlášť pro chlapce 8. a 9. tříd. opět s lektorem Petrem Halamou na téma ,,Sexuální výchova“. Se žáky byly probrány zásady bezpečného a zodpovědného chování při sexu a v intimní oblasti. Formou různých aktivit získali nové informace v dané problematice a seřazováním kartiček, si své poznatky upevnili. Beseda jistě splnila svůj preventivní účel.