Přeskočit na obsah

Stavební práce – bezpečnost

Od konce června probíhají na naší škole stavební práce. Jistě si každý z vás všiml, že „zmizela“ vstupní hala školy a u školní jídelny je velký jeřáb. Nad částí budovy se přistavuje nové patro, v hlavní budově se rekonstruují všechny učebny a kabinety v přízemí (prostor šaten) a rekonstruují se WC pro žáky tak, aby v každém patře byly toalety jak pro chlapce, tak pro děvčata. V rekonstruovaných a nově postavených prostorách budou odborné učebny (učebna Hv, jazyková učebna, učebna pro výuku přírodovědných předmětu, laboratoř, výtvarná dílna, šicí dílna a velká učebna pro výuku technických prací). V nových prostorách najde místo i dlouho očekávané 3. oddělení mateřské školky.

Práce jsou naplánovány až do konce srpna 2021. Čeká nás tedy školní rok, kdy vedle výuky budou probíhat stavební práce. To s sebou přináší mnohá omezení a rizika. S jedním z nich jsme se již bohužel setkali – došlo k zatečení dešťové vody do prostor mateřské školy. Dalším možným rizikem je možnost úrazu.

Proto škola ve spolupráci se stavební firmou a obcí přijala řadu opatření, abychom minimalizovali možná rizika:

  • prostor staveniště je oplocen, do prostoru staveniště je zákaz vstupu
  • jediným vstupem do školy je zadní vchod u tělocvičny
  • Obec Hutisko-Solanec zbudovala provizorní chodník pod tělocvičnou
  • ke škole je možné se dostat také od parkoviště u školní družiny
  • do školní jídelny nelze projít v rámci budovy (proto po ukončení vyučování se žáci přezují a oblečou a žáky odvede zaměstnanec školy do jídelny; pokud mají žáci odpolední vyučování, odvede je zaměstnanec školy zpět do školy, případně do školní družiny)

Chceme upozornit strávníky, kteří využívají školní jídelnu, aby se při vstupu do ŠJ pohybovali se zvýšenou opatrností.

Omezená možnost parkování u školy – většina parkoviště u školy je využita stavební firmou pro manipulaci a uskladnění materiálu. Proto žádám všechny rodiče, strávníky a další osoby, aby parkovali jen na nezbytně nutnou dobu, případně aby parkovali jinde. Při parkování v blízkosti školy musíte počítat s tím, že se v místě vyskytuje více nákladních aut a jiných mechanismů.

Prosím o zvýšenou opatrnost i při běžném pohybu v okolí školy, na chodnících a při přecházení cesty!

Doufáme, že se po dobu stavby nikomu nic nestane a že 1. září 2021 budeme slavnostně zahajovat školní rok v nové škole.